Veenlust

Het is ongeveer 40 jaar geleden dat Anton en Gerrie Binnenmars hun ogen lieten vallen op een plekje aan het overijssels kanaal in Bergentheim. Het runnen van een café annex snackbar was voor hem en zijn vrouw geen probleem, want als zoon en schoondochter van een cafehouder wisten zij wel van aanpakken. Meer moeite had Anton met de ambtelijke molens, de eisen voor een schenkerij waren in die jaren heel anders. Bij het kleine cafeetje aan het kanaal is het echter niet gebleven. De vraag naar het vieren van bruiloften werd steeds groter en als er een bruiloft was moest het cafe veranderd worden in een feestzaal en de snackbar moest dienen als cafe.

Het bedrijf groeide maar het pand kon niet meer aan de wensen van de gasten voldoen, omdat het pand te oud was om verbouwd te worden. Zodoende werd er in 1979 besloten om een geheel nieuw horecabedrijf te bouwen dat ruimte gaf voor het houden van bruiloften, partijen, jubilea, verjaardagen, buurtvereningsfeesten, kegelavonden en bedrijfsfeesten.

Op de uitnodiging stond dan ook:
"Verheugd berichten wij bij dezen,
Dat cafe Veenlust is herrezen
Na maanden bouwen, 't was enorm,
Kreeg ons bedrijfspand vaste vorm,
De zalen, snackbar, restaurant,
Het kwam in korte tijd tot stand,
De kegelbanen, kant en klaar,
't is onvoorstelbaar, maar 't is waar,
Dit heug'lijk feit is een festijn,
Voor ons, om u van dienst te zijn,
Met veel verwachting, lust en moed,
Zien wij de de toekomst tegemoed,
Ook in de naam klinkt iets vertrouwds,
Het blijft "Veenlust" zoals vanouds."

Vijf augustus 1980 werden de deuren geopend van het nieuwe bedrijfspand. Met veel plezier, lust en moed kreeg het bedrijf weer vaste vorm en na een langzame start en vele jaren van hard werken mocht "Veenlust" het ruime sop kiezen en een behouden koers varen. 


In het jaar 1996 werd er een nieuw bedrijf bijgekocht aan de markt in Hardenberg, genaamd Marktzicht.
Vanaf dat moment zijn beide zonen bij het bedrijf ingetrokken en nam Gerwin de honeurs waar bij Veenlust en kreeg Henry Marktzicht onder zijn hoede.
In 2010 werd besloten Marktzicht te intregreren in het masterplan van de gemeente Hardenberg en werd het bedrijf verbouwd tot Brasserie de Markt.
Na 15 jaren succesvol te zijn geweest, hebben Henry en Henriette,zoon en schoondochter van Anton en Gerrie, het stokje overgedragen aan Gerwin.

Na afscheid te hebben genomen van de zaak, begon het Anton toch wel weer te kriebelen, hij vond zichzelf nog te jong om te stoppen en het ondernemersbloed kruipt toch door. Hij startte een nieuw bedrijf op in het amusement, Gertoma Amusement, deze naam is ontstaan door het creatief denken van Gerrie... Ger(Gerrie) to (Anton) ma (mans, de vader van Anton). Hierbij werden er speelautomaten geplaatst, frietwagens, bierwagens en koelwagens gekocht die her en der tijdens evenementen worden verspreid over de omgeving.


Inmiddels staat dus de derde generatie, Tony en Herma Binnenmars, voor u klaar, om u te voorzien van een natje en een droogje. Wij heten u van harte welkom, want als geen ander weten wij "daw't van de luu mut heb'n en doet oons beste doarveur"

Wij wensen u nog veel leesplezier op de site en alvast hartelijk bedankt voor het bezoeken ervan!

Met Hartelijke Groet,

Fam. Binnenmars